Scroll Top

Πώς βρίσκω το μέγεθος του δαχτυλιδιού

Μέγεθος δαχτυλιδιού

Πώς βρίσκω το μέγεθος του δαχτυλιδιού;  Για δείτε:

Το να βρείτε το δικό σας νούμερο δαχτυλιδιού, είναι πάρα πολύ εύκολο και μπορείτε να το κάνετε με δύο τρόπους:

  1. Θα χρειαστείτε έναν χάρακα ή μία μεζούρα και έναν σπάγκο.  Με τον σπάγκο, τυλίγεται το δάχτυλό σας περιμετρικά και σημαδεύεται το σημείο όπου κλείνει ο κύκλος, σαν δαχτυλίδι.  Στη συνέχεια μετράτε το συγκεκριμένο κομμάτι του σπάγκου, που κάλυπτε περιμετρικά το δάχτυλό σας, στην ευθεία του χάρακα ή της μεζούρας σε χιλιοστά (mm) και αυτό είναι το μέγεθός σας, σε ευρωπαϊκή μέτρηση.Μέτρηση εσωτερικής διαμέτρου
  2. Για τον δεύτερο τρόπο, θα χρειαστείτε ένα δαχτυλίδι που ήδη φοράτε.  Θα μετρήσετε, πάλι σε mm, τη διάμετρο του δαχτυλιδιού σας (προσοχή, η διάμετρος πρέπει να μετρηθεί στο κέντρο και στο εσωτερικό του δαχτυλιδιού, για να βρείτε το σωστό μέγεθος).  Με τα χιλιοστά που θα μετρηθεί η διάμετρος, στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε το μέγεθός σας.

Πίνακας μέτρησης μεγέθους δαχτυλιδιώνΚαι κάποιες συμβουλές:

  • Κανένα δάχτυλο δεν έχει το ίδιο μέγεθος με το άλλο, οπότε θα πρέπει να μετρήσετε συγκεκριμένα το δάχτυλο στο οποίο θέλετε να φορέσετε το δαχτυλίδι.
  • Καλό θα ήταν να πάρετε δύο φορές την μέτρηση, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας τα δάχτυλά μας πρήζονται.
  • Αν οι μετρήσεις διαφέρουν μεταξύ τους, σας προτείνουμε να επιλέξετε το μεγαλύτερο μέγεθος.
  • Το μέγεθος των δαχτυλιδιών που θα βρείτε στην περιγραφή τους στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, είναι μετρημένο με τον ευρωπαϊκό μετρητή (Στο Η.Β. η μέτρηση αποδίδεται με γράμματα και στις Η.Π.Α με μονούς αριθμούς).
  • Και φυσικά μην ξεχνάτε, πως μπορείτε να έρθετε στο κατάστημά μας και να δοκιμάσετε επιτόπου όλα μας τα δαχτυλίδια!  Τι καλύτερο!